Elbilar

En elbil är en investering för livet och för framtiden. Det kan kännas väldigt svårt veta hur man ska förbereda sig och vad som behövs för att få den bästa upplevelsen med sin nya bil. Jag tänkte därför lista lite saker som är bra att tänka på för dig med elbil!

 

Beroende på vilken modell och från vilket märke du köper din bil ifrån kan elbilsladdare skilja sig, det kan vara av antingen typ 1 eller typ 2. Viktigt att du frågar försäljaren eller kollar upp det i bilens instruktionsbok.

 

Köp en laddbox eller laddstolpe för din bil, koppla inte in den och ladda direkt i ett vanligt uttag då vanliga uttag inte klarar av belastningen av en elbil. Att ladda direkt i ett vanligt uttag medför en stor brandrisk och detta vill vi ju självklart undvika till varje pris. Det kan vara svårt att veta exakt vilken box eller stolpe som passar bäst till din bil, en bra fingervisning är att rena elbilar behöver en starkare laddare, eftersom hela motorn går på el. Hybridbilar behöver en mindre stark laddare eftersom den använder bensin eller diesel till viss del.

 

Den bästa laddhybriden är självklart upp till dig. Provkör gärna och kolla i bilen och gör gärna lite research innan du bestämmer dig. Läs om nya elbilar och kommande elbilar 2022. Det finns både för och nackdelar med olika bilar, det som anses bäst av någon kanske inte anses som bäst av dig. Kanske passar en ren elbil dig? En bra tumregel är att om bilen ska användas mycket och köras med långa sträckor är hybridbilar bättre, om den endast ska användas kortare sträckor och mer sporadiskt är en ren elbil att föredra.
Du som ny elbilsägare ska också komma ihåg att detta inte bara är en bra investering för dig själv då elbilar är väldigt bra och roliga att köra. Det är även investering för framtiden. Elbilar oavsett om det är en hybrid eller ren elbil släpper ut mindre avgaser och spar väldigt mycket på miljön. De är gröna bilar helt enkelt! Men kom ihåg att inte ladda bilen i ett vanligt uttag, kolla upp laddbox bäst i test för att veta vilken du bör köpa till din bil.

Tips för nya elbilsägare
Tagged on: