Anna-Lisa har tagit körkort och jag och hennes far kunde inte motstå frestelsen att ge henne en liten bil. Jag vet, jag vet, vi skämmer bort henne… Men vad ska man göra när man har världens gulligaste tjej som nu snart kommer flytta ut ur boet?

Mikael valde naturligtvis ut vilken bil hon skulle ha. Eftersom han jobbat som bilförsäljare i sin ungdom och har ett stort fordonsintresse var det naturligt. Det blev en liten röd fiat som utnämnts till bästa laddhybriden av för pengarna år tvåtusen arton och nitton. Anna-Lisa kan inte så mycket om bilar, men färgen var klockren, så det verkar som Micke gjort ett bra val. Jag tror han fick ett bra pris dessutom, den var inte alltför dyr. Förhandla kan min man allt!

Det lilla kruxet var allt som tillkom och som inte inkluderades i bilpriset. Vinterdäck, försäkring, laddningssladdar och sådant, blir när man lägger samman allting rätt mastigt. Den dyraste komponenten var en easee laddbox som vi var tvungna att köpa till. Jag har alltid tyckt att vi haft bästa laddboxen hemma, och det är kanske inget direkt fel på den vi har, men de var för gammal för att fungera tillsammans med den splitternya fiaten. Läste på nätet om nya elbilar och hur smidigt det skulle vara med egen laddbox.

Anna-Lisas min när hon fick syn på den var oförglömlig. Hon kunde verkligen inte tro sina ögon. Hon tittade först på bilen, sedan på den guldiga gigantiska rosetten som jag hade satt på fören, och tills sist såg hon på oss- på mig och min man alltså. Jag tror faktiskt inte hon hade en aning om att vi hade planerat inköpet länge och att det blev en stor överraskning. Hursom blev hon överlycklig och hoppade och tjoade som en liten galning. Eller liten var hon väl i och för sig inte. Stora Tjejen som blivit en ung dam. Jag grät en liten tår när jag såg henne köra iväg själv i den första gången och hade inte en tanke på att ångra att vi köpt den åt henne. Jag tycker det är rättfärdigt att skämma bort barnen lite eftersom man får ha dem nära en så kort tid- man ta vara på alla tillfällen för att visa dem hur älskade de är!

Krönika: Jag skämmer bort mitt barn- hon fick en bil
Tagged on: